Home Page
Προϊόντα Η Επιχείρηση μας Χρήσιμες Συμβουλές Επικοινωνία Eco Home Online προσφορά
Ενεργειακά Κρύσταλλα Planibel Energy N της AGC
  Η  AGC που είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κρυστάλλων-τζαμιών της Alubest Doors, παρουσιάζει ένα καινοτόμο ενεργειακό χαμηλής εκπομπής (Low-E), επιστρωμένο κρύσταλλο λεγόμενο Planibel ENERGY Neutral (ή Energy N) 6χιλιοστών.
 
 
 Το Planibel Energy N 6mm έχει :

Συντελεστή Θερμοπερατότητας Ug-Value= 1,2 W/m2.k (έναντι 3 W/m2.k των απλών, διπλών κρυστάλλων Planibel Clear 6mm)

Μεταφορά Φωτός 70%, (σχεδόν ίδιο με τα απλά, διπλά κρύσταλλα 80%)

Εξωτερική Αντανάκλαση 11% (έναντι 14% των απλών)

UV transmition  7% (έναντι 44% των απλών)

Συντελεστή Σκιασης 0,45 (έναντι 0,86 των απλών)


   Ο Συντελεστής "U" περιγράφει την ποσότητα θερμότητας που διέρχεται απο ένα δομικό υλικό. Για τα κρύσταλλα είναι το Ug=W/m2k και εκφράζει τον ρυθμό απώλειας θερμότητας ανα τετραγωνικό μέτρο υαλοπίνακα για θερμοκρασιακή διαφορά 1 βαθμού Κελσίου μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Μικρότερη τιμή "U" σημαίνει χαμηλότερη απώλεια θερμότητας.    

 Το τζάμι ENERGY N αντανακλά την ηλιακή θερμότητα, προσφέρει μόνωση ενάντια στο κρύο και τη ζέστη έχοντας μοναδικές ιδιότητες : μέγιστη μετάδοση ηλιακού φωτός, δημιουργία ενός άνετου εσωτερικού περιβάλλοντος τόσο κατά την διάρκεια του χειμώνα όσο και του καλοκαιριού, μείωση του κόστους που απαιτείται για την θέρμανση και ψύξη του χώρου .
  Το ENERGY N τζάμι βελτιώνει την ποιότητα ζωής καθώς προστατεύει το περιβάλλον και μειώνει τα ενεργειακά έξοδα. Αντίθετα με άλλες λύσεις αυτό το είδος τζαμιού είναι ολοκληρωτικά ουδέτερο και ανθεκτικό ώστε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα συνήθη είδη τζαμιού.

Ιδιώτητες το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

  Τα τζάμια ENERGY N το καλοκαίρι προσφέρουν απόλυτη ηλιακή προστασία καθώς είναι επιστρωμένα με ένα διπλό, υπερβολικά λεπτό στρώμα από ασήμι το οποίο αντανακλά την ηλιακή θερμότητα και επιτρέπει την είσοδο του φωτός. Ο ηλιακός συντελεστής του στο 42% σημαίνει ότι το 58% της ηλιακής θερμότητας κρατιέται έξω από το τζάμι. Επίσης βοηθάει να διατηρείται η θερμοκρασία του εσωτερικού περιβάλλοντος σε άνετα επίπεδα, ακόμα και στην μέση του καλοκαιριού χωρίς καν τη χρήση κλιματισμού.
  Τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι κατά την διάρκεια πολύ ζεστού καιρού (32,5oC) έδειξαν ότι η θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός κτιρίου που είχαν τοποθετηθεί ENERGY N κρύσταλλα ήταν 7 βαθμούς χαμηλότερη από κτίρια που είχαν απλή, διπλή υάλωση. Αναφορικά με την χρήση των κλιματιστικών, οι μελέτες έδειξαν ότι η θερμοκρασία σε ένα κτίριο με κρύσταλλα ENERGY N , αυξανόταν αργά και τα air-condition χρειαζόταν να λειτουργούν για μικρότερο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα την μείωση των τρεχόντων εξόδων.

Ιδιώτητες το Χειμώνα

  Το ENERGY N αποτελεί ένα χαμηλής εκπομπής τζάμι, έχοντας την χαρακτηριστική ικανότητα να συγκρατεί την θερμότητα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό του κτιρίου και μειώνοντας κάθε είδους απώλειες θερμοκρασίας . Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας. Με την Ug 1.2W/(m2.K) αυτό το καινοτόμο προϊόν προσφέρει αυξημένη μόνωση, μειώνοντας τα έξοδα θέρμανσης πάνω από 68%. Επιπλέον επισημαίνονται πολλά οφέλη από την χρήση κρυστάλλων ENERGY N καθώς προσφέρει θερμική ισορροπία καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ανεξαρτήτως των εξωτερικών κλιματολογικών συνθηκών.

  Αποτελεί ένα είδος κρυστάλλου φιλικό προς το περιβάλλον, εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες και εξοικονομώντας χρήματα. Τέλος το κρύσταλλο ENERGY N έχει την ικανότητα να περιορίζει την εκπομπή στην ατμόσφαιρα του διοξειδίου του άνθρακα μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για κλιματισμό και κεντρική θέρμανση.


 Πρακτικό Παράδειγμα

Έστω μια οικία που έχι 50 τετραγωνικά μέτρα μονής υάλωσης με Ug=5,7W/m2k και η εξωτερική θερμοκρασία είναι 3 βαθμούς Κελσίου, ένω η εσωτερική 23 βαθμούς Κελσίου, διαφορά θερμοκρασίας ίση με 20 βαθμούς Κελσίου.
Αυτό σημαίνει ότι η θερμική απώλεια της οικίας εξαιτίας των υαλοπινάκων είναι 5,7χ50χ20=5700Watt.
Αν αντκατασταθεί μόνο η υάλωση με άλλη πιο σύχρονη ενεργειακή χαμηλής εκπομπής( Low-E) π.χ. Planibel Energy N 6mm-14mm(κενό)-5mm Planibel Clear με Ug=1,2W/m2k, η ίδια κατοικία στις ίδιες συνθήκες του παραδείγματος θα έχει θερμικές απώλειες απο την υάλωση 1,2χ50χ20=1200Watt.

 Πρακτικά με την χρήση των θερμομονωτικών υαλοπινάκων φτάσαμε σε τιμή θερμοπερατότητας ίση την τιμή που δίνει ένας τοίχος κατασκευασμένος απο τούβλα.


created by RDP  | Powered by INCOM CMS  |  ® Alubest Doors 2008 - 2011